Tisdag och det ser faktiskt ut som att solen ska skina hela veckan här i Örebro, dock med en lägre temperatur , vilket jag ändå kan tycka är skönt i slutet på September. Har tyckt det varit svårt att veta hur man ska klä sig. Vill använda stickade koftor och mysiga klänningar - men så har temperaturen stått på närmare 25 grader på eftermiddagarna och man har dött i värmen. Är det höst så får det gärna vara höst med krispigt luft 🍂 I förra veckan tillagade vi en så SJUKT god Äppelpaj och jag lovade er receptet - så det kommer här 🍎 Recept : IngredienserFyllning:8 små äpplen eller 4 stora0,75 dl strösocker3 tsk malen kanel2 tsk malen kardemumma- Blanda ihopSmuldeg:175 g smör2 dl strösocker2 krm salt3 dl havregryn1,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker0,5 dl ljus sirapSätt ugnen på 175 grader . Skala och skär upp äpplena i bitar. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och sprid ut i pajformen.I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut den på äppelfyllningen.Bre försiktigt ut i ett jämnt lager över äpplena.Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg och inte längre är glansig.Pajen är jättegod att servera direkt men det går utmärkt att förvara den i kylskåpet tills den svalnat. Servera med en kula vaniljglass eller massor med vaniljsås 🍏🍎 Gillar du äppelpaj kommer du inte bli besviken, bland den godaste jag ätit ☕I eftermiddag efter skolan ska Mathues ha med sig en kompis hem och han har inte pratat om annat sedan det bestämdes i helgen, oj vad han längtat! Hoppas du får en fortsatt fin dag, STOR kram till dig ❤️